18.03.2014 14:50

De Graafschap zegt 6 contracten formeel op

Gregor Breinburg (r.) in duel met Aziz Khalouta (l.) tijdens het jubileumduel van De Graafschap tegen Fortuna Sittard. (1-2-2014)
Gregor Breinburg (r.) in duel met Aziz Khalouta (l.) tijdens het jubileumduel van De Graafschap tegen Fortuna Sittard. (1-2-2014)

De Graafschap heeft zes spelers een ontslag brief gestuurd. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij de Doetinchemse club. Alle zes spelers hebben een aflopend contract, maar toch moet deze procedure wettelijk voor 1 april 2014 in gang zijn gezet, daar anders contracten van rechtswege doorlopen.

Gregor Breinbrug, Ties Evers, Jasper Heusinkveld, Frank van Kouwen, Tim Vincken en Theo Zwarthoed krijgen eerdaags een brief op de deurmat waarin het ontslag wordt vermeld. Dat maakt De Graafschap via de officiële kanalen bekend. Overigens maakte Breinburg onlangs bekend zijn contract niet te willen bijtekenen in Doetinchem. De verdedigende middenvelder wil een stap naar de Eredivisie maken. Voor de overige vijf spelers is er wellicht nog toekomst in Doetinchem, maar dat zal in de nabije toekomst duidelijk worden.

Na 1 april kan De Graafschap alsnog besluiten om deze spelers een nieuw contract aan te bieden. De spelers zijn persoonlijk op de hoogte gebracht en kennen de procedure. Tevens zijn een aantal aflopende contracten van jeugdtrainers formeel opgezegd. Ook bij de voetbalacademie van De Graafschap wordt na 1 april gekeken hoe de daadwerkelijke invulling van de trainersposities voor aankomend seizoen gaat worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner