19.03.2014 09:41

'Heerenveen heeft nieuwe doelman binnen'

Viktor Noring na afloop van Strømmen IF - FK Bodø/Glimt. (22-9-2013)
Viktor Noring na afloop van Strømmen IF - FK Bodø/Glimt. (22-9-2013)

Viktor Noring wordt de nieuwe doelman van sc Heerenveen. De Friezen hebben een mondeling akkoord bereikt met de Zweedse sluitpost, die transfervrij overkomt van het Noorse FK Bodø/Glimt.

De 23-jarige Noring moet alleen nog een medische keuring ondergaan. "De gesprekken met sc Heerenveen zijn afgerond, er ligt een akkoord op tafel", zegt zaakwaarnemer Martin Klette in een verklaring. "Het gaat om een tweejarig contract vanaf 1 juli 2014. Viktor reist waarschijnlijk deze week of volgende week af om de medische keuring af te werken."

Noring stond in het verleden onder contract bij Trelleborgs FF, Malmö FF en Celtic. De Zweed is blij met zijn transfer naar de Eredivisie. "Dit is een lang proces geweest, dus het voelt echt goed dat het nu bijna is afgerond", zegt Noring in Zweedse media. "Heerenveen staat bekend als een club waar talenten zich uitstekend kunnen ontwikkelen. Daarom is dit echt een goede stap in mijn carrière."

"Ik kreeg een zeer positieve indruk van de club toen ik in november op bezoek was. Ik kijk echt uit naar de verhuizing", aldus Noring. Met het aantrekken van de Zweedse goalie speelt Heerenveen in op het mogelijke vertrek van Kristoffer Nordfeldt. Daarnaast zal Brian Vandenbussche in ieder geval vertrekken. Heerenveen twijfelt zelf nog over een langer verblijf van derde keeper Chiel Kramer, die afgelopen zomer overkwam van Jong Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner