20.03.2014 11:09

Emmen roept kritische spelers op matje

De clubleiding van FC Emmen heeft Peter van der Vlag en Sander Rozema tot orde geroepen. Het tweetal moest zich verantwoorden voor kritische uitspraken op Radio Drenthe.

Van der Vlag en Rozema reageerden in de radio-uitzending op gestopte contractonderhandelingen tussen trainer Joop Gall en Emmen. ''De clubleiding wil de rust laten terugkeren. Nou volgens mij bereik je juist het tegenovergestelde met deze actie'', zei Rozema in de uitzending. ''Dit straalt niet echt vertrouwen uit.''

Van der Vlag vult aan: ''Het lijkt nu alsof wij in de komende wedstrijden het lot van onze trainer in handen hebben. Stel je voor dat ik komende vrijdag een blunder maak. Betekent dat dan het einde van Joop Gall bij FC Emmen? Ik vind dit echt heel vreemd.''

Tot vorige week leek contractverlenging een kwestie van tijd, maar mede door de grootste nederlaag in de clubhistorie (8-0) van vrijdag bij FC Oss zijn de onderhandelingen in de koelkast gezet. ''De gesprekken gingen tot vorige week goed en alles leek erop dat er een contractverlenging zou komen. Door zo'n nederlaag komt er ineens een andere wending. Dit zet mij als speler ook wel aan het denken, hoe slecht het ook allemaal was tegen Oss. Ik heb ook een aflopend contract. Schijnbaar is het dus zo dat één wedstrijd bepalend kan zijn voor je toekomst bij deze club'', aldus Rozema.

Als het aan Van der Vlag en Rozema ligt, blijft Gall bij Emmen aan als trainer. ''We zijn ergens aan begonnen bij FC Emmen en daar past de huidige trainer gewoon heel goed bij. Maar je moet wel je ding kunnen doen. Ik hoop dat het goedkomt en dat de trainer blijft'', zei Van der Vlag.

Op een supportersforum zei directeur Wim Beekman volgens RTV Drenthe dat de aanvoerder en vice-aanvoerder naar aanleiding van deze uitspraken op het matje zijn geroepen. De twee gaan om tafel met bestuursvoorzitter Ronald Lubbers, waar ook Gall zelf aan schijnt te schuiven.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner