20.03.2014 13:54

De Jonge maakt zich niet druk om selectie

Jan de Jonge is aandachtig toeschouwer bij Jong Heracles Almelo - Jong Vitesse. (20-01-2014)
Jan de Jonge is aandachtig toeschouwer bij Jong Heracles Almelo - Jong Vitesse. (20-01-2014)

Het is nog maar afvragen hoe de selectie van Heracles Almelo er volgend seizoen uitziet. Het contract van maar liefst elf spelers lopen af, maar geen reden tot paniek vindt Jan de Jonge.

De verbintenissen van Remko Pasveer, Bart Schenkeveld, Jason Davidson, Ben Rienstra, Kwame Quansah, Simon Cziommer, Oussama Tannane en Matthew Amoah lopen na dit seizoen af. Daarnaast spelen Mark Uth, Jens Jurn Streutker en Mikhail Rosheuvel op huurbasis in Almelo. Op Uth en Streutker (sc Heerenveen) heeft Heracles een optie tot koop, die het uiterlijk deze maand moet lichten.

"Dat zijn veel spelers, maar die onzekerheid stoort mij niet", aldus trainer Jan de Jonge tegen Voetbal International. "Deze situatie heeft natuurlijk ook pluspunten, want al die spelers werken keihard om een contract te verdienen. Bij ons, of bij een andere club. Zoals een bepaalde persoon ooit al zei: elk nadeel heeft zijn voordeel."

Heracles is van plan om op korte termijn met een aantal spelers de onderhandelingen over een nieuw contract te starten. "We gaan op korte termijn met enkele spelers rond te tafel. We weten met wie we verder willen en met wie niet", besluit De Jonge.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner