24.03.2014 11:37

Mourinho overbluft criticasters met feiten

José Mourinho won zaterdagmiddag met 6-0 van Arsenal, daardoor kunnen de titelaspiraties van Arsenal in de ijskast. Hij wordt vaak verweten dat hij defensief voetbal speelt, maar is het daar zelf niet mee eens.

"Dat is een grappig verhaal, want ik heb het record van het aantal doelpunten in de Primera División, de Serie A én het recordaantal punten in elke competitie waar ik werkte", zei Mourinho tegen The Guardian.

"Ik heb spelers gehad die de Gouden Schoen wonnen, topscorer in hun land en zelfs in Europa werden. Ik begrijp echt niet waar het vandaan komt. Als je zegt dat mijn teams vaak de nul houden, dan zeg ik ja. Maar veel clean sheets betekent niet dat je een defensief team bent. Het betekent dat je goed verdedigt."

"Als mijn team op een dag heel verdedigend speelt, niet voetbalt en geen goals maakt, dan denk ik dat het eerlijk is om te zeggen dat het een defensief team is", vervolgde Mourinho. "Sommige coaches hebben het stempel aanvallend te zijn, maar waarom? Kijk naar de cijfers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner