25.03.2014 10:53

'Koeman, Faber en Booy op lijstje Heerenveen'

Het lijstje met beoogde opvolgers van Marco van Basten bij sc Heerenveen kan verder uitgebreid worden. Erwin Koeman, Ernest Faber en Foeke Booy zouden serieuze kandidaten zijn.

Dat meldt De Telegraaf. ''We hebben bij Heerenveen een duidelijk beeld welke kant we op willen. Bij voorkeur trekken we een Nederlandstalige trainer aan'', zegt manager voetbalzaken Hans Vonk in de krant.

Een buitenlandse trainer wordt niet uitgesloten door Vonk. ''We hebben over de landsgrenzen ook wat lijntjes uitgegooid.'' Daarmee bedoelt hij mogelijk de Deen Kasper Hjulmand, de 41-jarige trainer die momenteel werkzaam is bij FC Nordsjaelland. Hij werd daarmee in 2012 kampioen van Denemarken en haalde de groepsfase van de Champions League.

Afgelopen week dook ook de naam van Cambuur-trainer Dwight Lodeweges op. Maar de belangrijkste gegadigde lijkt Alex Pastoor te zijn. De voormalige trainer van NEC en Excelsior maakt het seizoen af bij Slavia Praag en gaf al aan dat hij volgend seizoen graag in Nederland wil werken. In mei komt de club met meer duidelijkheid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner