25.03.2014 11:22

Heerenveen licht optie Ziyech, Zomer vertrekt

SC Heerenveen heeft de optie in het contract van Hakim Ziyech gelicht. De verbintenis van verdediger Ramon Zomer is niet verlengd door de Friese club.

Heerenveen wilde graag verlengen met Ziyech. De partijen kwamen er echter niet uit, omdat Heerenveen naar verluidt geen gelimiteerde transfersom op wilde nemen in een nieuw contract. De Friezen lichten de optie om in de zomer bij een mogelijk vertrek nog iets aan de groeibriljant te verdienen.

Dat Zomer de club na dit seizoen moet verlaten, is geen verrassing. Mogelijk vertrekken ook verdedigers Arnold Kruiswijk en Chris Kum. Heerenveen heeft, zoals dat voor 1 april hoort, de contracten formeel opgezegd. Dat hoeft niet te betekenen dat het verblijf van de twee er op zit in het Abe Lenstra stadion. 

''Eigenlijk weet ik nu niks meer dan dat ik al eerder wist. Ik kan er eigenlijk niet zoveel mee. Ik stel me nergens op in, maar weet wel dat de kans dat ik vertrek op dit moment groter is dan dat ik blijf'', zegt Kruiswijk in de Leeuwarder Courant.

Kruiswijk vervolgt: ''Ik ben nu nog niet ongeduldig, maar ik wil natuurlijk wel zo snel mogelijk weten waar ik aan toe ben. Niet alleen voor mezelf, ook voor het thuisfront. Ik moet zorgen dat ik in de laatste vijf competitiewedstrijden en de play-offs goed speel. Dan zien we het wel.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner