26.03.2014 09:22

Banneling Van Berkel gaat in zichzelf investeren

Florian Jozefzoon (m.) probeert een lange bal van Crescendo van Berkel (r.) te blokken tijdens de wedstrijd Jong PSV - SC Telstar. (02-11-2015)
Florian Jozefzoon (m.) probeert een lange bal van Crescendo van Berkel (r.) te blokken tijdens de wedstrijd Jong PSV - SC Telstar. (02-11-2015)

Crescendo van Berkel werd onlangs samen met Donovan Deekman en Roald van Hout teruggezet naar Jong Sparta. Trainer Gert Kruys wil namelijk met een kleinere selectie werken. Van Berkel blijft rustig onder zijn verbanning.

"Ik speel gewoon mijn wedstrijden hier met alle plezier. Ik moet gewoon in mijzelf investeren. Daar gaat het uiteindelijk om", aldus Van Berkel tegenover RTV Rijnmond. Eerder werden Cendrino Misidjan en Roderick Gielisse al teruggezet naar het beloftenteam. Met die bannenlingen verloor Jong Sparta dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen topklasser Leonidas met 2-1. De verdediger weet niet goed wat zijn verbanning zal betekenen voor de toekomst. "In deze periode worden er gesprekken gevoerd over het hoe en wat en dan zal er voor mij ook meer duidelijkheid komen", aldus Van Berkel. 

De 21-jarige verdediger wil echter niet denken aan een vertrek. "Laten we voorop stellen dat ik het liefst mijn wedstrijden in het eerste elftal speel. Daar gaat de prioriteit naar uit. Maar als het niet anders is, is het niet anders." Van Berkel kwam tijdens het huidige seizoen tot tien optredens in het eerste van Sparta. Vorig seizoen speelde hij twintig wedstrijden, daarin wist hij destijds één keer te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner