30.03.2014 14:15

Feyenoord speelt met pover Go Ahead

Feyenoord had vandaag geen kind aan de bezoekers uit Deventer. Go Ahead Eagles toonde weinig inzet en ook qua creativiteit scoorde de ploeg een dikke onvoldoende. Met 5-0 werden de Eagles naar huis gestuurd en Feyenoord beleefde zo een heerlijke zondagmiddag.

In de eerste helft waren de rollen duidelijk verdeeld. Feyenoord zou de aanvallende rol op zich nemen en Go Ahead zou verdedigen en loeren op een counter. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg: Jean-Paul Boëtius schoot een afgeslagen vrije trap van Tonny Vilhena net naast het doel van de Eagles. Één minuut later was het wel raak, toen Lex Immers van achttien meter uithaalde en de bal keurig in de korte hoek plaatste: 1-0 voor Feyenoord.

Go Ahead bleef ook na de tegentreffer erg teruggezakt staan en hopen op een countermogelijkheid. Die kansen kreeg de ploeg van Foeke Booy ook, mede door de snelheid van Jarchino Antonia en Xander Houtkoop. De beste kans voor de bezoekers was voor Erik Falkenburg, die na een halfuur spelen het zijnet raakte met zijn inzet.

Het spelbeeld veranderde niet echt in de tweede helft. Feyenoord was nog steeds de ploeg die domineerde, kansen creëerde en ook doelpunten maakte. Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het al 2-0, toen Vilhena een voorzet van Schaken binnenkopte. Na de tweede tegentreffer besloten de bezoekers iets aanvallender te voetballen en ook aanvoerder Marnix Kolder werd ingebracht om een eretreffer te maken. Go Ahead nam risico en kreeg meteen de rekening daarvoor gepresenteerd, toen Boëtius de 3-0 binnentikte na dik een uur spelen. Na de derde treffer kon Feyenoord de wedstrijd rustig uitspelen en bij Go Ahead was de aanvalsdrang volledig zoek.  Die was helemaal weg in de 77e minuut, toen Mitchell te Vrede de 4-0 binnenschoot. Lekker voor de spits, die zo zijn derde van het seizoen mocht maken. Één minuut voor tijd maakte invaller Miquel Nelom er zelfs 5-0 van: een oor wassing voor de Eagles.

Na negentig minuten floot arbiter Liesveld voor het einde van de wedstrijd. Een 5-0 zege voor Feyenoord en een lange reis naar huis voor de formatie uit Deventer. Volgende week wacht het duel tegen NAC Breda voor de Eagles: daar moeten de punten gepakt worden. Feyenoord kan rustig kijken wat de concurrenten uit Amsterdam en Enschede later vandaag laten zien in het onderlinge duel.