03.04.2014 09:21

Viergever: "Gaan geen zomeravondvoetbal spelen"

Nick Viergever neemt het donderdagavond met AZ Alkmaar op tegen Benfica. De Portugezen zijn de favoriet, maar Viergever acht AZ niet kansloos.

"Ik denk dat dit voor iedereen bij AZ mooie duels zijn", zegt de verdediger in het Algemeen Dagblad. "Alleen al om de sfeer in het stadion. Het is uitverkocht. Dat het een Europese wedstrijd is, maakt het nog een beetje specialer. Tegen Benfica willen we allemaal wel spelen."

"Persoonlijk zeg ik: de Europa League is goed voor mijn ontwikkeling. In alle opzichten. Hoe blijf je fysiek overeind in een druk schema met zoveel wedstrijden? Hoe wapen je je tegen andere speelstijlen? En tegen betere tegenstanders? Ik kan weleens tegen Cardozo komen te staan. Mooi om de strijd mee aan te gaan toch?"

Dat Benfica op papier de favoriet is moge duidelijk zijn. "Grote club, mooi affiche, maar we gaan geen zomeravondvoetbal spelen", stelt Viergever.  "Je ziet dat het in de Europa League belangrijk is om op resultaat te kunnen spelen. Wij hebben laten zien dat we dat prima kunnen. Tegen Anzhi hebben we twee wedstrijden de nul gehouden. Er is altijd een kans om dit soort duels goed af te sluiten", aldus de linkspoot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner