09.04.2014 14:38

Conboy: "Ik wil een stap omhoog maken"

Yassin Ayoub (l.) in een fel duel met Kevin Conboy (r.). (6-12-2013)
Yassin Ayoub (l.) in een fel duel met Kevin Conboy (r.). (6-12-2013)

NEC Nijmegen is nog altijd in gevecht tegen degradatie. Mochten de Nijmegenaren komend seizoen in de Jupiler League spelen, dan zal NEC een aantal spelers moeten verkopen.

Kevin Conboy heeft nog een contract tot medio 2015, maar de Deen wil komende zomer NEC hoe dan ook verlaten. Ook al spelen de Nijmegenaren in de Eredivisie. "Het is geen geheim dat ik iets nieuws wil proberen. Op dit moment speelt er niets, om verschillende redenen", vertelde de Deen aan Tipsbladet

"Voor mij is de komende transferperiode belangrijk. Ik heb bij NEC en in mijn carrière een punt bereikt waarop ik verder moet trekken. Op dit moment telt alleen handhaving en daarna kijk ik verder", aldus Conboy die tijdens het huidige seizoen tot dertig competitieduels kwam voor de Nijmegenaren en daarin drie keer wist te scoren.

"Al langer heb ik de drang om elders verder te gaan en komende zomer wil ik dat graag proberen, ongeacht of NEC behouden blijft voor de Eredivisie. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen", vervolgde de linksback, die ook op het middenveld uit de voeten kan. "Het gehele team draait een gek seizoen, maar persoonlijk is het best goed gegaan. Ik heb goed gepresteerd en alles gespeeld. Dat geeft me deze zomer mogelijkheden."

Conboy wordt vanuit verschillende landen gevolgd. "Mijn zaakwaarnemer heb ik gevraagd om nog niets te vertellen, maar ik weet dat er interessante opties zijn. Op namen en details ga ik niet in, maar het is in verhouding tot nu een stap omhoog. Dat is ook altijd mijn doel geweest. Ik hoef niet per se naar een andere competitie, wel wil ik graag sportief omhoog."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner