10.04.2014 23:44

Valencia slaat toe in verlenging

Valencia heeft zich donderdagavond verrassend als vierde en laatste ploeg geplaatst voor de halve finales van de Europa League. De Spaanse ploeg versloeg FC Basel, dat met negen man eindigde, in de verlenging met 5-0. Na 90 minuten was de stand 3-0, dezelfde stand als vorige week in Zwitserland. Alcácer scoorde drie keer voor de thuisploeg.

Valencia leek na de zware nederlaag in en tegen Basel voor een onmogelijke opgave te staan. Bij de rust had de thuisploeg echter al een voorsprong van 2-0 genomen. Alcácer en de Chileen Eduardo Vargas kwamen in de slotfase van de eerste helft tot scoren.

Met zijn tweede doelpunt zorgde Alcácer in de 70e minuut voor evenwicht in de stand over twee duels (3-3) en daarmee voor een verlenging. Daarin werden twee spelers van Basel (Marcelo Diaz en Gaston Sauro) uit het veld gestuurd. Alcácer en Juan Bernat profiteerden nadien van de numerieke meerderheid.