14.04.2014 15:43

Norwich-trainer: "Ricky heeft een doelpunt nodig"

Ricky van Wolfswinkel (l.) duelleert met Matthew Etherington (r.) tijdens Norwich City - Stoke City. (8-3-2014)
Ricky van Wolfswinkel (l.) duelleert met Matthew Etherington (r.) tijdens Norwich City - Stoke City. (8-3-2014)

Ricky van Wolfswinkel kent niet het meest gelukkige debuutseizoen in de Premier League. De spits kwam komende zomer over van het Portugese Sporting Lissabon, maar scoorde pas eenmaal.

Afgelopen weekend kwam Van Wolfswinkel bijna tot scoren tegen Fulham, maar een geweldige redding van Fulham-doelman David Stockdale voorkwam een treffer. Daardoor bleef de aanvaller op slechts één competitietreffer in Engelse dienst steken. Die ene treffer maakte hij tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. De voormalig speler van Vitesse en FC Utrecht staat al ruim twintig uur droog.

"Het is duidelijk dat Ricky een doelpunt nodig heeft", zegt Neil Adams, de interim-trainer van Norwich City, in gesprek met de BBC. "Hij is hier gekomen met een stevig prijskaartje om zijn nek en hij werkt zich helemaal suf. Hij doet alles wat je een centrumspits graag ziet doen. Maar, natuurlijk, spitsen worden afgerekend op doelpunten. Als hij er één scoort, dan zal dat het begin van een reeks zijn. Het lijkt er op dit moment alleen aldoor net niet in te zitten voor Ricky."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner