23.04.2014 22:35

Real Madrid met minimale zege naar München

Het kan nog alle kanten op in de halve finale tussen Real Madrid en Bayern München. Door een 1-0 zege van Real Madrid in eigen huis is er nog niets beslist en belooft de return in München uitermate spannend te worden.

Met Cristiano Ronaldo in de basis - hij was vooraf een vraagteken - moest Real Madrid er in de openingsfase van de eerste helft even inkomen. De Spanjaarden werden door Bayern München teruggedrongen op eigen helft en konden in eerste instantie alleen maar toekijken. Totdat Fábio Coentrão na een dik kwartier mooi weg werd gestuurd door Ronaldo. Eerstgenoemde behield het overzicht en bediende Karim Benzema op maat.

Die score had Real Madrid daarna moeten verdubbelen, want de Madrilenen kwamen er nog een paar keer messcherp uit. Ronaldo en Ángel Di María verzuimden echter van dicht bij hun ploeg op een grotere voorsprong te zetten. Bayern München kon daar weinig tegenover zetten, terwijl de Duitsers wel veelvuldig balbezit hadden. Tot grote, uitgespeelde kansen leidde dat niet.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet. Al waren de kansen voor Real Madrid wel schaarser. Ronaldo was met twee schoten nog het dichtste bij een doelpunt, maar tot twee keer toe zat doelman Manuel Neuer hem dwars. Bayern München deed net als in de eerste helft veel te weinig met het balbezit. De ploeg van Pep Guardiola kwam niet verder dan pogingen van ver. Pas vijf minuten voor tijd Bayern München voor het eerst een echte kans via invaller Mario Götze. Zijn schot miste te weinig precisie om Iker Casillas te kloppen.

Komende dinsdag staan de ploegen in Duitsland tegenover elkaar en moet Bayern München meer gaan doen met het overwicht, maar moet het tegelijkertijd waakzaam zijn voor de messcherpe counters van Real Madrid.

Door: Steven Koelma