24.04.2014 09:55

Ophof: "Behoorlijk wat pech gehad dit seizoen"

NEC Nijmegen heeft momenteel drie punten voorsprong op hekkensluiter Roda JC. Achter de schermen is de club uit Nijmegen bezig met mogelijke degradatie, maar zover wil de club het eigenlijk niet laten komen.

Tijdens de laatste speelronde speelde NEC knap gelijk tegen AZ (1-1). "Eindelijk zat het eens mee", aldus technisch directeur Edo Ophof in De Telegraaf. "We hebben behoorlijk wat pech gehad dit seizoen. NEC heeft een ploeg die het niveau van de Eredivisie aankan. Te veel wedstrijden hebben we gelijk gespeeld waarin we verdienden te winnen."

"Alleen goed spelen telt echter niet. De realiteit is dat we op de zeventiende plaats staan en moeten knokken tegen rechtstreekse degradatie", aldus Ophof, die van mening is dat er geen paniek heerst in Nijmegen. "Nee, er heerst natuurlijk wel spanning. We beseffen dat voetbal in de Jupiler League tot de mogelijkheden behoort en achter de schermen moeten we daar op inspelen. We gaan bij degradatie 25 tot 30 procent achteruit in onze begroting van bijna 13 miljoen euro, maar zo ver willen we het niet laten komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner