24.04.2014 10:45

Klaassen: "Je durft je amper op straat te vertonen"

Davy Klaassen verloor afgelopen zondag met Ajax de bekerfinale van PEC Zwolle. In de Rotterdamse Kuip werden de Amsterdammers met 5-1 afgedroogd door de ploeg uit Zwolle. Schaamte overheerst in het Ajax-kamp.

"Je durft je amper op straat te vertonen", zegt Klaassen in het Algemeen Dagblad. "Je hebt het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Ik schaamde me nog steeds kapot. Eigenlijk wil je het liefst zo snel mogelijk weer trainen en voetballen."

Trainer Frank de Boer zocht afleiding door in de tuin te werken. "Er moesten dus nog spullen worden weggesjouwd naar de vuilnis. Ik heb de zinnen een beetje verzet, voor zover dat kon, maar je bent het natuurlijk niet helemaal kwijt. Zo vaak heb je niet de kans een beker te winnen", aldus de coach.

Woensdagochtend was er een bespreking. De Boer vroeg zijn spelers wat voor een gevoel de kansloze nederlaag had opgewekt. "Ik heb de spelers gevraagd welk gevoel dit heeft opgewekt. 'Superslecht', zeiden ze. Ik zei: neem dat mee naar zondag. Dan weet je dat je dat niet nóg een keer zo wilt voelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner