24.04.2014 13:30

Castelen: "Een overwinning op mijzelf"

Romeo Castelen maakte furore bij Feyenoord en vertrok vervolgens naar Hamburger SV. Vanaf dat moment kreeg de rappe buitenspeler steeds vaker te maken met blessureleed. Castelen is fit en geniet weer van het voetbal.

"Ik ken mijn geschiedenis, daarom voel ik blijdschap dat ik dit seizoen al 28 wedstrijden heb gespeeld. Dat is meer dan acht jaar geleden. Een overwinning op mijzelf", vertelt de tienvoudig international in een groot interview met het Algemeen Dagblad. Castelen is door het blessureleed bewuster naar het leven gaan kijken.

"Ik heb een bewustere kijk op het leven. Iedereen noemt mij een pechvogel, maar ik heb veel geleerd en mooie ervaringen gehad. Het zegt genoeg dat ik in het laatste jaar bij HSV mocht bijtekenen, terwijl iedereen weg moest. Daarin zag je een gunfactor en waardering voor mijn persoon. Daar til ik zwaar aan."

Castelen vertrok, naar het Russische FC Volga Nizhny Novgorod. "Dat was achteraf de perfecte stap. Ik kon daar in de luwte op heel hoog niveau trainen. Soms twee keer per dag. Het was een ideale test voor mijn lichaam", geeft de voormalig Feyenoorder aan. De rechtsbuiten kon blijven, maar zaakwaarnemer Rodger Linse vertelde hem dat 'niemand meer meer wat voor voetballer jij bent'.

"Dat is best wel hard. Sommige mensen vroegen mij of ik was gestopt", vervolgt de voormalig speler van onder meer Feyenoord en ADO Den Haag. "Ik was al blij dat ik af en toe het gras rook. Sindsdien sta ik er meer bij stil hoe bevoorrecht ik ben profvoetballer te zijn. Het is werk, maar uiteindelijk ging ik op voetbal omdat ik het leuk vond. Geld verdienen was nooit de insteek."

"Dat probeer ik mee te geven aan jonge voetballers. Je moet liefhebber zijn. Natuurlijk heb ik ambitie, maar het plezier op het voetbalveld mag ik nooit kwijtraken. Ik deel graag mijn ervaringen. Al ben ik hier niet om ze als een vader of politieagent aan de oren te trekken. Ik vertel hoe toppers als Cocu, Van Nistelrooy en Robben na een training van het Nederlands elftal altijd nog twee uur doortrainden."

De buitenspeler heeft in Waalwijk nog een contract voor een jaar. Met RKC speelt Castelen voor het eerst degradatievoetbal en wat hem betreft is het ook gelijk de laatste keer. "En dat wil ik graag zo houden." De aanvaller wil graag weer een stap maken naar een hoger niveau.

"Door mijn blessures heb ik de aansluiting verloren met de top, maar hoe ik mij nu voel zou ik mezelf graag testen bij een club van het kaliber HSV of het Nederlands elftal. Ik heb nog steeds de drive om te slagen. De planning heb ik losgelaten. Door alles wat is gebeurd. Ik sta anders in het leven. Ik ben tevreden met wat ik nu heb en wie ik ben", besluit Castelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner