26.04.2014 18:06

Fulham geeft voorsprong weg

Fulham heeft zaterdag in de Premier League belangrijke punten verspeeld in de lange strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Felix Magath leidde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Hull City een kwartier voor tijd nog met 2-0. In de slotfase kwamen de bezoekers echter toch nog op gelijke hoogte: 2-2. Daardoor bleef de Londense club onder de degradatiestreep hangen, op de 18e plaats.

Met verdediger John Heitinga in het basisteam en doelman Maarten Stekelenburg op de bank nam Fulham na rust afstand van Hull City, dat nog niet helemaal veilig is. Ashkan Dejagah en Fernando Amorebieta kwamen in het eerste kwartier na de rust kort achter elkaar tot scoren. Door doelpunten van Nikica Jelavić en Shane Long liet de thuisclub alsnog kostbare punten liggen in het gevecht om lijfsbehoud.

Swansea City won op eigen veld met 4-1 van Aston Villa. Voor de thuisclub brachten Wilfried Bony (twee), Jonjo Shelvey (een prachtige boogbal van grote afstand) en Pablo de doelpunten op hun naam. Gabriel Agbonlahor zorgde in de 22e minuut voor de gelijkmaker namens Aston Vila, dat met aanvoerder Ron Vlaar en Leandro Bacuna aantrad. Voor Swansea kwamen doelman Michel Vorm, Jonathan de Guzmán en Marvin Emnes (als later invaller) in actie.

Gevarenzone

Door de ruime overwinning verstevigde Swansea de positie in de middenmoot. Aston Villa daarentegen blijft als nummer 16 in de gevarenzone. West Bromwich Albion klom dankzij een zege tegen West Ham United (1-0) naar de 15e plaats.

Everton ging met 2-0 onderuit bij Southampton, opvallend genoeg door twee eigen doelpunten. De club uit Liverpool dreigt daardoor naast een plek in de Champions League te grijpen. Everton bleef door de nederlaag de nummer 5 van de Premier League, met 1 punt minder dan Arsenal, dat maandag thuis tegen Newcastle United speelt.

Stoke City, met Erik Pieters als invaller, verloor voor eigen publiek met 0-1 van Tottenham Hotspur. Danny Rose hield de Spurs met zijn treffer stevig op de zesde plaats.