28.04.2014 23:32

Arsenal veel te sterk voor Newcastle

Arsenal heeft zich maandagavond vaster op de vierde plaats van de Premier League geworteld. De Londense club was in het eigen Emirates Stadium veel te sterk voor Newcastle United (3-0) en profiteerde optimaal van het verlies van Everton. Het verschil tussen beide concurrenten die een plek willen in de voorronde van de Champions League is nu vier punten.

Dat het bij 3-0 bleef was name te danken aan Tim Krul. De Nederlandse doelman hield voor rust onder anderen Lukas Podolski, Santi Cazorla en Olivier Giroud van scoren af met fraaie reddingen. Op inzetten van Laurent Koscielny, de na een vrije trap plotseling voor zijn neus opdoemde, en Mesut Özil had hij geen antwoord. Halverwege de tweede helft had Giroud alsnog succes met een kopbal. De Duitse regisseur Özil gaf de voorzet.

Behalve Krul had ook oud-Ajacied Vurnon Anita een basisplaats bij Newcastle. Hij speelde de hele wedstrijd.