29.04.2014 22:39

Real overklast Bayern en gaat naar Lissabon

Real Madrid mag zich op 24 mei melden in Lissabon. De Madrilenen zetten de jacht op La Décima voort nadat Bayern München over twee wedstrijden met 5-0 werd verslagen. De thuisploeg werd in München overklast door Real en zal de Champions League niet prolongeren.

Real Madrid was heer en meester in de eerste helft. Bayern München probeerde het spel te maken, maar had veel moeite met de counter van Real Madrid. De Madrilenen kwamen echter op voorsprong door een dubbelslag van Sergio Ramos. Na zestien minuten spelen kopte de verdediger raak uit een hoekschop van Luka Modrić: 0-1. Vier minuten later was Ramos weer trefzeker. Pepe kon een vrije trap van Ángel Di María verlengen, waarna Ramos wederom zijn hoofd tegen de bal kon zetten: 0-2.

De Duitsers hadden geen antwoord op de tactiek van Real Madrid. Dat zorgde voor veel irritatie bij Bayern. Franck Ribéry deelde een tik uit in het gezicht van Dani Carvajal, maar dat werd gemist door scheidsrechter Pedro Proença. In de eerste helft kregen alleen Dante, voor een smerige tackle op Cristiano Ronaldo en Xabi Alonso, die daardoor de finale in Lissabon mist, een gele kaart. Na ruim een half uur spelen kwamen de Spanjaarden op een 3-0 voorsprong. Een messcherpe counter kwam via Gareth Bale bij Ronaldo terecht, die vervolgens zijn vijftiende Champions League-treffer van het seizoen wist te maken en daarmee geschiedenis schreef.

In de tweede helft speelde Real Madrid de wedstrijd professioneel uit. De thuisploeg had wellicht het meeste balbezit, maar de Madrilenen kwamen geen enkel moment in de problemen. De Duitsers kregen in de tweede helft wel een aantal kleine mogelijkheden. Zo waren Arjen Robben en invaller Mario Götze dicht bij een treffer, maar zij hadden het vizier niet op scherp staan. Vlak voor tijd was Ronaldo nogmaals trefzeker. De Portugees mocht een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nemen. Ronaldo schoot de bal à la Ronaldinho onder de muur door en liet doelman Manuel Neuer kansloos: 0-4. Real Madrid was over twee wedstrijden de betere ploeg en mag zich daarom terecht in de finale van de Champions League melden, die zal op 24 mei gespeeld worden in het Estádio da Luz te Lissabon.

Door: Jurre Hermans