30.04.2014 15:03

Van Basten looft effectiviteit Real Madrid

Real Madrid won dinsdagavond overtuigend van Bayern München. De Spanjaarden waren in de Allianz Arena met 4-0 te sterk, maar de ploeg van trainer Carlo Ancelotti zou te veel op de counter hebben gespeeld.

Onzin, dat is althans de mening van Marco van Basten. De oefenmeester van sc Heerenveen, die volgend seizoen aan de slag gaat bij AZ, heeft genoten van het spel van Real Madrid. Vooral de ongekende efficiëntie en effectiviteit vielen Van Basten op. Daarnaast gaat het bij Van Basten om één ding: winnen. "Dan zou ik als voetballer zeggen: Geef Bayern maar de bloemen en ons de overwinning", aldus Van Basten die tegen Voetbal International reageerde op de kritiek die Real Madrid kreeg te verduren. "Real Madrid schikte zich in de situatie. Het gaat wél om winnen, hè."

Het bewierookte combinatiespel van FC Barcelona lijkt zijn beste tijd te hebben gehad. De Catalanen hadden in de kwartfinale tegen Atlético Madrid bijvoorbeeld veelvuldig de bal, maar gingen wel ten onder. "De tegenstander kan zich zó opstellen dat als ze die bal dan een keer hebben, het ook gelijk raak is", aldus Van Basten. "In Nederland hebben we liever meer balbezit. Maar het gaat om kansen en doelpunten. Anders moet je wat anders gaan doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner