04.05.2014 17:02

Juventus zonder te spelen kampioen

De derde landstitel op rij voor Juventus is een feit. De Oude Dame uit Turijn zag zondag concurrent AS Roma verrassend verliezen bij hekkensluiter Catania, ook nog met ruime cijfers (4-1). Daarmee bleef het verschil tussen beide topploegen in de Serie A acht punten, met voor Roma nog maar twee duels te spelen. Juventus is daardoor voor de club van de geblesseerde Kevin Strootman niet meer te achterhalen.

Voor Roma was het de eerste nederlaag na een serie van negen overwinningen. Alleen oudgediende Francesco Totti kwam namens de bezoekers tot scoren.

Juventus kan maandagavond de derde titel onder coach Antonio Conte vieren in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo. De club uit Turijn behaalde het Italiaanse kampioenschap voor de 30e keer. In de Europa League werd Juventus afgelopen donderdag door Benfica in de halve finales uitgeschakeld.

Wachten

Na de thuiszege in januari tegen AS Roma (3-0) leek de derde opeenvolgende triomf voor Juve slechts een kwestie van tijd. Doordat de Romeinen in de slotfase van de competitie bleven winnen, moest de ploeg van Conte echter relatief nog lang wachten op de champagne.

Catania heeft door de onverwachte zege nog een kleine kans om aan degradatie te ontsnappen. De Argentijn Mariano Julio Izco was met twee treffers de gevierde man bij de thuisclub, die de laatste plaats overdeed aan Livorno. De nieuwe hekkensluiter ging met 5-3 onderuit bij Udinese. Voor de thuisploeg begon Antonio Di Natale met het missen van een strafschop. Daarna kwam hij alsnog twee keer tot scoren.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner