05.05.2014 12:10

Wisgerhof: "Dit is toch wel bijzonder"

Dušan Tadić (r.) schuift de aanvoerdersband om de arm van Peter Wisgerhof (l.) tijdens FC Twente - PEC Zwolle. (3-5-2014)
Dušan Tadić (r.) schuift de aanvoerdersband om de arm van Peter Wisgerhof (l.) tijdens FC Twente - PEC Zwolle. (3-5-2014)

De carrière van Peter Wisgerhof zit erop. De 34-jarige verdediger kreeg afgelopen zaterdag een waardig afscheid. Hij mocht zelfs nog even invallen en kreeg meteen de aanvoerdersband om zijn arm geschoven.

"Dat je dit als centrale verdediger overkomt, is toch wel bijzonder", zei hij na afloop tegen De Telegraaf. "Ik ben geen speler à la Tadić; iemand die gigantisch goed kan voetballen en goals maakt."

De routinier had het zwaar tijdens het huidige seizoen, maar vond steun bij Alfred Schreuder. "Toen ik bijvoorbeeld in de laatste maanden niet de behoefte had om met het tweede elftal mee te doen, werd ik daar ook niet meer voor gevraagd. Bij een andere club of trainer was het misschien wel tot een conflict gekomen, al zit dat niet in mijn aard. Net als bij mijn vorige clubs heb ik me bij FC Twente altijd voor honderd procent ingezet."

Wisgerhof blijft behouden voor Twente. "Ik heb deze week een gesprek met Joop Munsterman. We gaan brainstormen", zegt de tweevoudig international. "FC Twente wil mij heel graag behouden voor de club. Dat is super. We proberen er uit te komen. En ik ga sowieso mijn ouders helpen in hun eigen zaak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner