06.05.2014 13:33

Zanetti: "Ik heb van elk moment genoten"

Inter-Kapitän Javier Zanetti wird seine aktive Karriere beenden
Inter-Kapitän Javier Zanetti wird seine aktive Karriere beenden

Onlangs maakte de 40-jarige Javier Zanetti bekend aan het einde van het seizoen te stoppen met het spelen van betaald voetbal. De Argentijn stond sinds de zomer van 1995 onder contract bij Internazionale.

"Omdat ik het gevoel heb dat dit het juiste moment is om dat te doen", verklaart Zanetti zijn beslissing in de Argentijnse krant La Nacion. "Voetbal heeft me zoveel gegeven, ik heb van elk moment genoten. Na mijn achillespeesblessure in april van het afgelopen jaar wilde ik laten zien dat ik terug kon keren en weer competitief kon zijn, maar het is me niet gelukt. Voor mijn gevoel is de cirkel rond en ik heb me gerealiseerd dat stoppen op je veertigste een onbetaalbaar gevoel is. Voor mij is het iets met een enorme waarde, nu is het juiste moment."

De Argentijn kwam in de zomer van 1995 over van Banfield, daarvoor kwam hij uit voor Talleres Córdoba. "Ben ik bang voor mijn leven na het voetbal? Nee, ik heb geen angst. Natuurlijk ga ik sommige dingen missen, sommige dingen die bij je routine horen als speler, de momenten in de kleedkamer en vooral het spelen van wedstrijden. Het is duidelijk dat alles anders zal worden, maar ik ben er klaar voor omdat ik actief blijf in de voetbalwereld", aldus Zanetti, die behouden blijft voor Internazionale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner