08.05.2014 21:44

FC Dordrecht in tweede helft langs VVV

In een wedstrijd met twee gezichten heeft FC Dordrecht een belangrijke 1-3 zege op VVV-Venlo geboekt. Daardoor lijkt een plek in de finale van de play-offs voor VVV-Venlo een utopie.

De eerste helft was duidelijk voor FC Dordrecht. De uitploeg zette druk op VVV-Venlo, die daardoor gingen gokken op de counter. Een gevaarlijke keuze, want FC Dordrecht is de meest scorende ploeg in de Jupiler League. Dit bleek ook na twintig minuten, toen Paul Gladon de 0-1 tegen de touwen schoot na een mooie actie van Richairo Meulens. Na het doelpunt zakte FC Dordrecht weer in, waardoor VVV-Venlo nog een beetje kon komen. Een kansloze poging van Randy Wolters was echter het enige wapenfeit van de thuisploeg.

Een draai van 180 graden, die maakte deze wedstrijd in de rust. Wat er gezegd is in de kleedkamer van de thuisploeg zal men nooit weten, maar VVV-Venlo kwam heel anders voor de dag. In plaats van achteruit liepen de verdedigers vooruit en daar had FC Dordrecht het lastig mee. Tien minuten na het eerste fluitsignaal in de tweede helft stond het dan ook al 1-1. Leon de Kogel won een kopduel en bediende daarmee Dyon Gijzen. De invaller hield voor het doel overzicht en bediende Wolters, die simpel in kon tikken. Daarna had het zelfs 2-1 moeten worden, maar treuzelen bij Wolters zorgde ervoor dat Jules Reimerink buitenspel kwam te staan.

De aanvaller was vlak voor tijd echter nog nadrukkelijker aanwezig. Met een ongelukkig moment zorgde hij voor een achterstand. Javier Vet probeerde van buiten de zestien met een laag schot de belangrijke treffer te scoren, maar raakte onderweg de hak van Wolters. Doelman Niki Mäenpää ging de verkeerde hoek in, waardoor de 1-2 een feit was. De gifbeker was echter niet leeg voor VVV-Venlo. Jeffrey Altheer ging vlak voor tijd in de fout, waardoor Jesse Mayele simpel op Mäenpää af kon en rustig de 1-3 maakte.

Door: Jos Boesveld