08.05.2014 21:39

Excelsior kraakt tien van Den Bosch

Excelsior heeft een belangrijke stap gezet richting de finale van de play-offs om promotie/degradatie. In Den Bosch waren de Rotterdammers donderdagavond met 1-3 te sterk voor FC Den Bosch, dat de helft van de wedstrijd met tien man speelde.

De goed gevulde Vliert zag hoe Excelsior beter aan de wedstrijd begon dan FC Den Bosch. Toch was het de thuisploeg die na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Benjamin van den Broek zette clubtopscorer Erik Quekel van dichtbij de Bosschenaren op 1-0. Het was een het startsein voor een periode van dominantie van FC Den Bosch. Excelsior leek na het openingsdoelpunt van slag en mocht van geluk spreken dat de thuisploeg niet doordrukte.

Zonder een doelpunt tegen te krijgen, ging FC Den Bosch met een vervelende gevoel de rust in. Eén minuut voor het rustsignaal stuurde scheidsrechter Jochem Kamphuis een speler van de thuisploeg met rood van het veld. Tim Hofstede hield de doorgebroken Lars Veldwijk vast aan zijn shirt, waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan de Bosschenaar vroegtijdig richting de kleedkamers te sturen.

FC Den Bosch-trainer Ruud Kaiser besloot in de rust 'Google-spits' Istvan Bakx naar de kant te halen en een extra verdediger in de naam van Jelle de Bock in te brengen. De elf van Excelsior herpakten zich in de tweede helft en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Twee minuten nadat Kevin van Diermen met een geweldig afstandsschot de lat raakte, maakte Rick Kruys in de 66e minuut van bijna dertig meter de 1-1.

Daar bleef het niet bij, want een kleine tien minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Centrale verdediger Sander Fischer knalde vanaf tien meter een halfhoge voorzet van Jordan Botaka ongenadig hard achter FC Den Bosch-doelman Bruno Appels. Invaller Kevin Vermeulen maakte het Rotterdamse feestje compleet door vlak voor tijd zelfs de 1-3 te maken. Aankomende zondag volgt de return tussen de twee ploegen.

Door: Vincent Houttuin