11.05.2014 16:20

FC Dordrecht houdt kans op promotie

De Schapenkoppen verslaan VVV-Venlo zowel uit als thuis en bereiken de finale van de play-offs om promotie/degradatie. (11-05-2014)

FC Dordrecht is doorgedrongen tot de derde ronde van de play-offs. De 2-1 overwinning in eigen huis was voldoende na de 1-3 winst in Venlo. VVV-Venlo zal nog een jaar in de Jupiler League doorbrengen. FC Dordrecht speelt in de derde ronde tegen de winnaar van de wedstrijd NEC - Sparta.

De thuisploeg opende heerlijk met twee goede kansen. Giovanni Korte raakte vanuit een moeilijke hoek nog de paal, maar daarna was het raak voor Paul Gladon. De topscorer haalde drie keer de poot aan en trof uiteindelijk doel met een slap rollertje. De ploeg ging door met domineren en kreeg kansen via Korte en Genaro Snijders. Laatstgenoemde treuzelde echter één op één met Niki Mäenpää, waardoor Maiky Fecunda er nog tussen kon komen.

In de tweede helft kwam Jules Reimerink in het veld en hij liet zich meteen gelden. Een voorzet van Randy Wolters werd door niemand aangeraakt, waardoor Reimerink vol uit kon halen bij de tweede paal. Warner Hahn dook nog, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen. FC Dordrecht had door dat VVV-Venlo nog maar twee doelpunten nodig had om er een verlenging uit te slepen en ging behoudender voetballen. Dit kwam de spanning in de wedstrijd niet ten goede. Vlak voor tijd was er pas het volgende hoogtepunt. Jeffrey Fortes kon de bevrijdende treffer maken nadat Mäenpää een kopbal niet goed verwerkte. Het betekende de 2-1 en tevens de eindstand.

Door: Jos Boesveld