13.05.2014 12:30

Nieuwendaal: "Het is bizar"

Steef Nieuwendaal in actie tijdens Sparta - FC Den Bosch. (26-10-2013)
Steef Nieuwendaal in actie tijdens Sparta - FC Den Bosch. (26-10-2013)

Sparta Rotterdam beleefde een ontzettend zwakke tweede seizoenhelft en eindigde als zestiende in de Jupiler League. Toch kunnen de Rotterdammers nog altijd promoveren naar de Eredivisie.

"Het is bizar om mee te maken hoe snel zoiets kan omslaan", zegt Steef Nieuwendaal in het AD. Sparta plaatste zich voor de play-offs om promotie/degradatie door al vroeg in het seizoen een periodetitel te pakken.

"Het is heel ongrijpbaar allemaal. Op het veld heb je nu weer het idee dat als er iemand wordt uitgespeeld, er een ploeggenoot achter staat om het op te lossen. Dat gevoel is lang weggeweest en het is heel merkwaardig hoe dat opeens terug kan komen", aldus de middenvelder.

"Voor de start van de nacompetitie hebben we als selectie gesproken en gezegd: alle ego's worden nu opzij gezet en we gaan er nog één keer helemaal voor. Alles valt opeens in elkaar en het zit eindelijk ook eens mee. Maar we moeten niet te vroeg juichen. We hebben nog niks. Dordrecht wordt in deze nacompetitie de lastigste horde op weg naar promotie.", besluit Nieuwendaal zijn betoog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner