15.05.2014 20:37

Sparta knokt zich tweemaal terug tegen FC Dordrecht

Invaller Jaime Bruinier (m.) viert samen met Mimoun Mahi (r.) de 2-2 tijdens Sparta Rotterdam - FC Dordrecht. (15-5-2014)

In een bizar en spannend duel hebben Sparta en FC Dordrecht de punten gedeeld. De thuisploeg kwam twee keer op achterstand, maar maakte dit ook twee keer goed. Hierdoor is nog niets beslist in de play-offs.

FC Dordrecht was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft. De ploeg kreeg via Youri Loen al vroeg in de wedstrijd een dot van een kans, maar de middenvelder schoot in de zestien veel te gehaast over. De oud-speler van NEC kreeg veruit de meeste kansen in de eerste helft, maar schoot voorlangs en raakte de paal. Dat was op dat moment geen grote ramp, want na een half uur spelen verschalkte Donovan Deekman zijn eigen doelman uit een corner van FC Dordrecht. Op het einde drong Sparta nog wat aan, maar verder dan het claimen van twee penalty’s kwam de thuisploeg niet.

Tien minuten in de tweede helft konden de toeschouwers in Rotterdam eindelijk juichen voor de eigen club. Ilias Haddad ging verschrikkelijk in de fout bij een lange bal, waardoor Mimoun Mahi er zo met de bal vandoor kon. In de zestien kapte hij naar zijn linkerbeen en schoot vervolgens via een verdediger raak in de verre hoek: 1-1. De thuisploeg kreeg meer vertrouwen en werd voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk via eigen kansen, maar kreeg de deksel keihard op de neus na ruim een uur spelen.

Peter Nys wilde een lange bal wegwerken met een lange peer naar voren, maar produceerde een vuurpijl. Deze kwam recht in de voeten van Giovanni Korte, die Khalid Silouh met een mooie boogbal passeerde. Drie doelpunten, drie persoonlijke fouten. Er kwam een vierde treffer, maar hier ging geen persoonlijke fout aan vooraf. Na een snelle ingooi gaf Nourdin Boukhari vanuit de zestien de bal op Jaime Bruinier. De middenvelder haalde uit en vond de rechterhoek: 2-2.

Zondag om half drie spelen de ploegen de return in Dordrecht. Dan valt de beslissing en wordt duidelijk wie van de twee promoveert naar de Eredivisie.

Door: Jos Boesveld