18.05.2014 14:24

Excelsior na twee jaar weer terug in Eredivisie

Excelsior is weer teruggekeerd in de Eredivisie. De Rotterdammers versloegen over twee duels RKC Waalwijk, dat na drie jaar weer terugkeert in de Jupiler League. Het werd 2-2 in Waalwijk, terwijl Excelsior in Rotterdam met 2-0 won.

RKC had maar één opdracht en dat was scoren. Maar waar RKC moest scoren, was het Excelsior dat al snel de leiding nam. Topscorer Lars Veldwijk kopte een voorzet van Khalid Karami knap binnen. Binnen het half uur verdubbelde de uitploeg de score. Nu was het Sander Fischer die met zijn hoofd raak kopte uit een voorzet van Jeff Stans.

De Waalwijkers moesten nu vijf keer scoren om nog in de Eredivisie te blijven. Toch kwam er weer een beetje hoop toen de thuisploeg binnen acht minuten twee keer scoorde. Eerst was het Jean-David Beauguel die raak kopte uit een voorzet van Romeo Castelen en daarna schoot Peter Jungschläger van buiten de zestien meter hard raak. RKC probeerde nog voor de rust de 3-2 op het scorebord te zetten, maar dat lukte niet meer.

Na rust was het alles of niets voor RKC. Het gaf daarom ook veel ruimte weg achterin, wat soms leidde tot gevaarlijke momenten in de Waalwijkse defensie. Maar meermaals lag doelman Arjan van Dijk in de weg. RKC zette aan en kreeg daarvoor ook een aantal goede kansen. Eerst schoot invaller Evander Sno net over, en daarna was Aurélien Joachim zelfzuchtig. Vlak voor tijd kreeg Beauguel nog drie grote kansen, maar ook deze bleven onbenut door onder meer goed keeperswerk van Jordy Deckers.

RKC was niet bij machte om het Excelsior nog moeilijk te maken en keert na drie jaar weer terug naar de Eerste Divisie. Voor het eerst sinds 2001/2002 keren er drie Eredivisieteams terug naar de Jupiler League, want naast RKC zijn ook Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen gedegradeerd.

Door: Rijcko Treep