18.05.2014 22:23

Oranje -17 dankzij ruime zege naar finale

De spelers van Oranje -17 houden het shirt van Anthony Berenstein voor de camera. Berenstein haakte tijdens het Europees Kampioenschap in Malta af met een blessure. (18-5-2014)

Het Nederlands elftal onder 17 heeft zich geplaatst voor de finale van het EK -17 in Malta. In de halve finale waren de manschappen met 5-0 te sterk voor Schotland. Halverwege stond het 2-0, waarna Nederland uitliep naar een grote zege.

Nederland en Schotland waren in de openingfase redelijk aan elkaar gewaagd. Na tien minuten begon het elftal van hoofdtrainer Maarten Stekelenburg de controle naar zich toe te trekken en werden de Schotten niet meer gevaarlijk. Steven Bergwijn had meerdere malen een treffer op zijn schoen liggen, maar trof onder andere de lat. Vanuit een strafschop kwam Nederland alsnog op voorsprong. Verdediger Verdonk stuurde de keeper de verkeerde hoek. Tijdens het juichen hielden de speler het shirt van de geblesseerde Anthony Berenstein omhoog. Vlak voor rust stond de 2-0 op het scorebord. Bergwijn zag zijn lage voorzet via een verdediger en de keeper van Schotland in de voeten van Nouri terecht komen. Van dichtbij was de Ajacied trefzeker.

In de tweede helft ging Nederland vrolijk door waar het gebleven was. Bergwijn had wederom pech in de afronding. Ditmaal trof de aanvaller van PSV de paal. Uiteindelijk wist de voorhoedespeler wel het net te vinden. Via een Schots been schoof Bergwijn de bal in de verre hoek. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van ADO Den Haag-speler Segun Owobowale. Via de onderkant van de lat verdween zijn kanonskogel achter de doelman van Schotland. Invaller Dani van der Moot tekende vlak voor tijd voor de 5-0 eindstand. Woensdagavond speelt Nederland de finale tegen Engeland.

Door: Robin Tibbe