24.05.2014 09:04

Lurling terug bij FC Den Bosch

Anthony Lurling keert terug bij FC Den Bosch. De 37-jarige speler heeft met de Brabantse club overeenstemming bereikt over een meerjarige samenwerking.

Onderdeel van de overeenkomst is de steun die Lurling zal krijgen van hoofdsponsor Amacom BV bij het opstarten van een maatschappelijke carrière. Lurling gaat bij FC Den Bosch op amateurbasis aan de slag. Als zijn spelerscarrière erop zit, krijgt hij een functie in de jeugdopleiding van Brabant United, waarin FC Den Bosch samenwerkt met RKC Waalwijk. Lurling verwacht nog twee jaar actief te zijn als speler.

''Ik wil graag, zoals de laatste jaren bij NAC, belangrijk zijn voor mijn club. Daar voel ik me fysiek nog sterk genoeg voor. Hopelijk levert dat deelname aan de Jupiler Play-Offs en mogelijk meer op”, zegt Lurling op de website van FC Den Bosch. Lurling komt transfervrij over van sc Heerenveen. De Friese club haalde de aanvaller in januari op bij NAC Breda. Daar leeft de Brabander in onmin met trainer Nebosja Gudelj. Door een meniscusblessure kwam Lurling bij Heerenveen amper aan spelen toe.

Op 17-jarige leeftijd maakte Lurling in het seizoen 1994-1995 zijn debuut in het eerste elftal van FC Den Bosch. Na vijf jaar Den Bosch maakte hij de overstap naar Heerenveen. Daar beleefde Lurling zijn doorbraak in de Eredivisie. Dat leverde hem een transfer naar Feyenoord op. Een groot succes werd dat niet en vertrek na twee seizoenen naar 1. FC Köln. Het verblijf in Duitsland duurde maar een jaartje toen NAC hem overnam. In Breda speelde Lurling ruim zes seizoenen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner