26.05.2014 09:39

Gentenaar: "In het begin voetbalde ik vaak mee"

Dennis Gentenaar beëindigde onlangs zijn loopbaan als voetballer. De 38-jarige doelman kan terugkijken op een mooie carrière, maar kende ook een aantal twijfelachtige momenten.

Gentenaar begon bij NEC als derde doelman en moest op de trainingspartijtjes vaak meevoetballen. "Ik voetbalde toen vaak mee, ja. Ik stond toen vaak tegen Anton Janssen op het middenveld", blikt Gentenaar in gesprek met Omroep Gelderland terug op zijn beginperiode als prof. "Daar werd ik niet zo vrolijk van. Ik ben gaan keepen, omdat ik niet zoveel wilde lopen. Maar dat moest toen wel. Ik debuteerde tegen PSV, toen Wilfried Brookhuis een rode kaart kreeg. Dat was heel onwerkelijk, want het eerste wat ik moest doen was een penalty proberen te pakken van Ronaldo."

Johan Neeskens gaf Gentenaar in 2000 het vertrouwen. Gentenaar liet een uitstekende indruk achter en verdiende zelfs een transfer naar Borussia Dortmund. "Er was veel belangstelling en toen Dortmund kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ging erheen als tweede keeper. Die ervaring was super."

"Daarna ging ik naar Ajax", vervolgt Gentenaar zijn betoog. "Achteraf had ik misschien bij Dortmund moeten blijven, maar het was nog niet de topclub van nu. Ajax was dat wel. Alleen jammer dat we net geen kampioen werden en de voorronde van de Champions League niet door wisten te komen. Ik voelde me wel prettig bij Ajax."

Via een kleine omweg bij VVV-Venlo en Almere City kwam de sluitpost uiteindelijk terug in Nijmegen. "Ik ga nu keepers begeleiden en misschien nog iets bij NEC. Daar zijn we nog over in gesprek. Ik weet niet of ik het voetbal ga missen. Dat merk ik pas als de voorbereiding weer begint. NEC is uiteindelijk mijn club. Ik ben hier opgegroeid en hier heb ik het afgesloten. Ik kijk vooral terug op de mooie momenten die ik heb meegemaakt, zoals Europees voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner