05.06.2014 16:07

FC Groningen start voorbereiding op 22 juni

FC Groningen heeft het programma voor de voorbereiding op het komende seizoen bekendgemaakt. De eerste training van het nieuwe seizoen is al over een paar weken, op 22 juni.

De Groningers hebben in de voorbereiding een vijftal oefenwedstrijd ingepland. De eerste twee oefenduels worden gespeeld tegen amateurverenigingen: een combinatieteam van RWE Eemsmond (27 juni) en VV Beilen (28 juni). Vorig seizoen liep buitenspeler Henk Bos een ernstige knieblessure op tegen Eemsmond.

In juli staan oefenwedstrijden tegen twee Duitse clubs op het programma. Eerste speelt FC Groningen tegen BV Cloppenburg (5 juli) en een week later tegen VfB Oldenburg (12 juli). Aan het einde van de voorbereiding, op 2 augustus, oefenen de Groningers in de Euroborg tegen Aston Villa.

De Trots van het Noorden speelt in de voorbereiding al een paar belangrijke wedstrijden. Op 17 en 24 juli speelt FC Groningen in de tweede voorronde van de Europa League. Het is nog niet duidelijk tegen welke club de Groningers het moeten opnemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner