07.07.2014 19:22

Van der Laan: 'Trots dat ik terug ben'

Maandag werd Martijn van der Laan officieel gepresenteerd bij FC Groningen. In de Euroborg tekende de van SC Cambuur afkomstige verdediger een vierjarig contract. Daarmee keert hij terug bij de club die hij zes jaar geleden verliet. 

''In 2008 deed ik een stap terug naar de Jupiler League om na tweeëneenhalf jaar de stap naar SC Cambuur te maken in de bovenkant van de Jupiler League. Daar ben ik weer doorgegroeid en ik moet zeggen dat ik enorm trots ben dat ik terug ben bij mijn oude club. De afgelopen drie seizoenen heb ik centraal in de verdediging gespeeld. Maar waar ik speel, maakt me echt niet uit. Ik heb ook veel linksback gespeeld en denk dat je dat niet verleert'', zegt de 25-jarige Van der Laan op de website van Groningen.

Ook Groningen is blij met de terugkeer van de verdediger. ''Martijn is een betrouwbare speler in balbezit en is zelfverzekerd. Hij heeft een goed oog voor zijn positie en heeft een goede inspeelpass. Daarnaast heeft hij lef en flair en heeft hij als verdediger ook een aanvallende drive. Als verdediger heeft hij geleerd gecontroleerd te spelen en is ook in staat situaties op snelheid op te lossen. Het is prettig dat we een ‘eigen’ jongen kunnen toevoegen aan de selectie. We verwachten dat hij korte tijd nodig heeft om zich aan te passen'', zegt technisch manager Henk Veldmate.

Groningen betaalde 460.000 aan Cambuur om Van der Laan aan te trekken. Veldmate: ''Het is bekend dat we op zoek waren naar een speler die zowel als linksback als linker centrale verdediger inzetbaar is en daarin was Martijn van der Laan onze eerste keus. De onderhandelingen met SC Cambuur waren pittig, maar het is ons in de afgelopen dagen gelukt om de overgang af te ronden.''
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner