15.07.2014 09:37

Meulensteen hoopt dat Van Gaal de tijd krijgt

Louis van Gaal begint woensdag alweer aan zijn volgende klus. De bondscoach moet aan de bak bij Manchester United. René Meulensteen hoopt dat zijn landgenoot de tijd krijgt.

"Fans moeten begrijpen dat dit seizoen een nieuwe start is voor Manchester United", vertelt Meulensteen aan talkSPORT. "Het is bijna alsof het het einde is van een tijdperk bij de club. Ryan Giggs hangt zijn schoenen aan de wilgen en spelers als Rio Ferdinand, Nemanja Vidić en Patrice Evra verlaten de club. Het is een enorme verandering voor het team."

"Wat er vorig seizoen gebeurde onder David Moyes had niemand verwacht. United wil dat uiteraard zo snel mogelijk achter zich laten", vervolgt Meulensteen. "In dat opzicht, Louis van Gaal is een man met een zeer sterke persoonlijkheid en een zeer sterke filosofie. Hij zal proberen meteen een nieuw proces te starten."

De Nederlander hoopt dat de fans van Manchester United geduld kunnen opbrengen. "Niet alleen de spelers moeten wennen aan zijn filosofie, ook de fans moeten beseffen dat het proces tijd zal vergen. Op dit moment moet hij een nieuw team bouwen. Want op dit moment is United nog steeds een elftal dat verslagen kan worden, of het tegendeel moet bewezen worden bij de start van het nieuwe seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner