15.07.2014 19:01

Deen Kusk tekent bij FC Twente

FC Twente heeft zich dinsdag versterkt met de Deense aanvaller Kasper Kusk. De 22-jarige speler komt over van Aalborg BK en tekent een contract voor 4 jaar met een optie voor nog een seizoen. Coach Alfred Schreuder kon op de eerste dag van het trainingskamp in Herzlake zijn nieuwe aanwinst meteen verwelkomen.

"Ik hoorde voor het eerst over FC Twente via Andreas Bjelland", laat Kusk op de officiële website van de Tukkers weten. "Toen we bij het nationale elftal van Denemarken waren, vertelde hij mij dat de trainer van FC Twente naar mij had geïnformeerd. Hij heeft mij ook veel verteld over de spelopvatting van de club; verzorgd voetbal en goed positiespel. Dat sluit goed aan bij het spel waar ik van hou en wat ik ook gewend ben vanuit mijn tijd bij Aalborg en het nationale elftal."

De buitenspeler hoopt zich bij FC Twente te groeien als voetballer. "Voor mij is het belangrijkste dat ik me de komende jaren kan ontwikkelen als speler. Ik heb gezien dat Andreas de afgelopen twee jaar ook beter is geworden, dus ik ben hier op de goede plek."

Kusk speelde vanaf zijn 14e jaar in de jeugdopleiding van Aalborg en maakte op 21 augustus 2010 zijn debuut in het eerste elftal. Afgelopen seizoen won hij met zijn Deense werkgever de landstitel en scoorde hij 12 keer. Op 5 mei 2013 maakte Kusk zijn debuut in het Deense elftal in een oefeninterland tegen Georgië. Hij heeft nu zeven interlands achter zijn naam staan.

ANP/voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner