17.07.2014 22:39

Geen doelpunten bij Aberdeen – FC Groningen

FC Groningen is het Europese avontuur begonnen met een gelijkspel tegen het Schotse Aberdeen. In het Pottedrie Stadium eindigde de wedstrijd in 0-0, waardoor de Groningers zichzelf een goede uitgangspositie hebben verschaft voor de return.

Bij FC Groningen stonden twee spelers aan de aftrap die hun officiële debuut maakten in het groen-witte shirt. Op doel stond Sergio Padt, de opvolger van Marco Bizot, en in de punt van de aanval was een plekje ingeruimd voor de van Ajax overgekomen Danny Hoesen. Doelman Padt moest in de eerste helft meteen een paar keer in actie komen.

De nieuwe Groningse doelman oogde wat onzeker, maar voorkwam halverwege de eerste helft dat Niall McGinn tot scoren kwam. Ook Peter Pawlett kreeg namens de Schotten een aardige mogelijkheid, maar hij mikte de bal over het doel van Padt. Hoewel FC Groningen niet sterk speelde en geen aanspraak maakte op de voorsprong, kwam het vlak voor rust bijna op 0-1, maar Hoesen kwam een teenlengte te kort om zijn eerste officiële doelpunt voor FC Groningen te maken.

De Trots van het Noorden begon sterk aan de tweede helft, maar kon dat niveau niet erg lang vasthouden. Na rust kregen de Groningers weinig kansen. Alleen invaller Dino Islamovic, die de bal net naast tikte, was dicht bij een doelpunt. De Schotse tegenstander probeerde met name spits Adam Rooney te bereiken, maar hij werd vakkundig verdedigd door Johan Kappelhof en Eric Botteghin.

Na negentig minuten spelen en een beetje extra tijd, floot de Portugese scheidsrechter Hugo Miguel bij een 0-0 stand voor het einde van de wedstrijd. De uitslag biedt mogelijkheden voor FC Groningen voor de return in de Euroborg, die volgende week donderdag wordt gespeeld.

Door: Vincent Houttuin