30.07.2014 16:02

Tumultueus oefenduel Real Madrid en AS Roma

In de nacht van dinsdag op woensdag speelden Real Madrid en AS Roma tegen elkaar in het kader van de International Champions Cup. Deze wedstrijd op dit vriendschappelijke toernooi verliep allesbehalve vriendschappelijk.

Het duel werd met 0-1 gewonnen door AS Roma dankzij een doelpunt van Francesco Totti. Toch zal de overwinning van AS Roma niet het meest besproken verhaal van de dag zijn in de Verenigde Staten, waar het treffen werd gespeeld. Nog voordat het oefenduel was begonnen, moest het eerste 'vuurtje' op het veld al worden geblust. Seydou Keita (AS Roma) weigerde Pepe (Real Madrid) de hand te schudden voorafgaand aan de wedstrijd.

De Portugese verdediger zou daarna de Malinese middenvelder in het gezicht hebben gespuugd. Dat maakte Keita zo kwaad dat hij een flesje water naar Pepe gooide. De kemphanen moesten vervolgens door hun medespelers uit elkaar worden gehouden. De aanleiding voor Keita om de uitgestoken hand van Pepe over te slaan was waarschijnlijk een incident tijdens een wedstrijd van FC Barcelona en Real Madrid van drie jaar geleden. Pepe zou Keita, toen nog in dienst van Barça, hebben uitgemaakt voor aap. Sindsdien zijn de twee spelers niet bepaald vrienden.

Vlak voor tijd vond nog een opvallend incident plaats. Tientallen Amerikaanse fans bestormden het veld in de 87e minuut. De spelers bleven er vrij rustig onder, maar de aanwezige agenten niet. De veelal jonge fans werden soms hardhandig van het veld verdreven waarna de laatste minuten van de wedstrijd werden uitgespeeld.