04.08.2014 13:33

De Graafschap-talent wil basisplaats veroveren

Jan Lammers (voor) probeert Edwin Gyasi van zich af te houden tijdens het oefenduel Heracles Almelo - De Graafschap. (27-7-2014)
Jan Lammers (voor) probeert Edwin Gyasi van zich af te houden tijdens het oefenduel Heracles Almelo - De Graafschap. (27-7-2014)

Jan Lammers mocht het afgelopen seizoen al een aantal keer op de bank plaatsnemen bij De Graafschap. De verdediger wacht nog op zijn officiële debuut, maar wil zo snel als mogelijk een basisplaats veroveren in Doetinchem.

"Ik heb als doel zo snel mogelijk basisspeler worden", vertelt de 19-jarige verdediger aan Omroep Gelderland. Afgelopen zaterdag speelde De Graafschap met 2-2 gelijk tegen Konyaspor. Lammers ging bij de 2-2 in de fout. "Stom. Misschien was het concentratie. Ik zat lekker in de wedstrijd en dan maak je toch die fout. Dat is heel zuur. Nee, niemand hoeft mij op mijn flikker te geven. Ik weet het zelf, maar hier moet je wel van leren."

Lammers ruikt komend seizoen zijn kans. De Achterhoekers hebben slechts drie centrumverdedigers. Naast Lammers staan ook Robin Pröpper en Ted van de Pavert onder contract bij De Graafschap. "Daarom moet je je kans grijpen als die komt. Ja, ik zou zomaar veel aan de bak kunnen komen dit seizoen. De voorbereiding gaat lekker, ik heb al veel minuten mogen maken. Gewoon mijn ding blijven doen, rustig blijven en dan komt het wel goed denk ik."

Lammers is afkomstig uit de jeugdopleiding van De Graafschap. "Ik zie mezelf als een sterke laatste man, die goed in de coaching zit. Verder ben ik een speler die er altijd 100 procent voor gaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner