06.08.2014 07:00

Loodzware opdracht voor Feyenoord in Istanbul

Feyenoord staat woensdagavond voor een loodzware opdracht. De ploeg van trainer Fred Rutten moet op bezoek bij Beşiktaş minimaal twee keer scoren om een ronde dichterbij het hoofdtoernooi van de Champions League te komen. Toch is het vertrouwen bij Feyenoord groot, ondanks de nederlaag van vorige week in de eigen Kuip (1-2).

"De moraal in het team is heel erg goed, we zijn naar Turkije gereisd om ons te kwalificeren'', zo sprak Rutten klare taal in de aanloop naar de return. "We gaan proberen een snelle goal te maken, dan wordt het een echte wedstrijd.'' De Rotterdamse ploeg, deze zomer danig verzwakt door het vertrek van de basisspelers Graziano Pellè, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi, kan in Istanbul ook niet beschikken over aanwinst Khalid Boulahrouz. De ervaren verdediger kampt met een knieblessure. De aankopen Luke Wilkshire en Bilal Başaçikoğlu zijn niet speelgerechtigd.

De wedstrijd in het Atatürk Olimpiyat-stadion begint om 19.30 uur Nederlandse tijd. Naar verwachting zitten slechts 20.000 toeschouwers in het imposante stadion, dat plaats biedt aan 75.000 mensen.

ANP

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner