14.08.2014 10:15

Liefhebbers Cambuur blij met extra druk

Vorig seizoen had SC Cambuur de beschikking over spelers als Marcel Ritzmaier, Elvis Manu en Jody Lukoki. Dit seizoen spelen Albert Rusnák en Dejan Meleg in Leeuwarden.

De Slowaakse huurling van Manchester City heeft grote dromen. "Over een aantal jaar wil ik dat de wereld mij kent als speler. Dat kinderen tegen je opkijken en ik een idool voor ze ben, zoals Frank Lampard en Steven Gerrard dat tot vijf jaar terug voor mij waren", vertelt Rusnák aan De Telegraaf.

Rusnák wist weinig van Cambuur, maar won informatie in bij Karim Rekik en John Guidetti. "Dit is mijn eerste fatsoenlijke verhuurperiode, over langere tijd", vervolgt de middenvelder zijn verhaal. De huurperiode loopt tot het eind van dit kalenderjaar, maar verlengen is een optie. "Hier gaat het echt om de punten en moet je met z’n allen elke week presteren om in de Eredivisie te blijven. Die druk is goed voor mij." Ajax-huurling Meleg is het eens met zijn collega. "En je speelt hier in volle stadions en alles is op tv."

Meleg en Rusnák trokken snel naar elkaar toe in Friesland. "Onze taal lijkt op elkaar, dus ik versta wat hij zegt", legt Meleg uit. "Zoals we elkaar ook op het veld goed begrijpen. Ik wist dat hij van een grote club kwam en het spelletje zou moeten snappen. We hoeven alleen maar oogcontact te hebben om te weten wat de ander gaat doen. Dat was bij een aantal acties tegen FC Twente al te zien", aldus Meleg, die in Amsterdam nog in een gastgezin zat, maar nu op zichzelf is aangewezen. "Daarom is het mooi dat Albert en ik op twee minuten van elkaar wonen en wat aan elkaar kunnen hebben."

Cambuur-trainer Henk de Jong is blij met het tweetal. "Het is mooi om te zien hoe ze bezig zijn om elke dag beter te worden. Na elke training oefenen ze op het nemen van corners en vrije trappen", aldus De Jong, die weet dat Rusnák en Meleg ook op vrije dagen blijven trainen. "Dat geeft wel aan dat het twee echte liefhebbers zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner