14.08.2014 12:30

Hoesen: "Ik hoorde maar niets van Ajax"

Danny Hoesen denkt graag terug aan de avond waarop hij met Ajax FC Barcelona versloeg. Dit seizoen staat de spits echter onder contract bij FC Groningen.

"Dat was een magisch moment", doelt Hoesen op de 2-1 overwinning op Barcelona. "Vooral omdat er in Amsterdam veel twijfels over me waren. Kon ik het niveau aan? Was ik de juiste spits voor Ajax? En juist toen speelde ik, samen met het team, zo'n goede wedstrijd tegen Barcelona."

Nu staat Hoesen onder contract in Groningen. "Ik hoorde maar niets van Ajax", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Groningen was tijdens ons eerste gesprek heel duidelijk. Ik moest hun eerste spits worden. Mijn beslissing was vervolgens snel gemaakt."

Ondanks dat Hoesen nooit een succes is geworden in Amsterdam is hij Ajax dankbaar. "Toch ben ik Ajax dankbaar voor de mooie herinneringen. Ik kan niets negatiefs over die club zeggen. Ik ben met Ajax kampioen geworden en heb in de Champions League gespeeld. Maar een afscheid was voor beide partijen de beste oplossing."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner