22.08.2014 10:30

Belangrijke wedstrijd voor Go Ahead, topduel Ajax - PSV

Een paar weken geleden waren alle clubs nog bezig met de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar, maar inmiddels is de Eredivisie alweer aangekomen bij speelronde 3 van het seizoen 2014/2015. In deze speelronde gaat Go Ahead Eagles op zoek naar de eerste punten van het seizoen, ontvangt het sterke PEC Zwolle Vitesse en wordt er zondagmiddag de kraker tussen Ajax en PSV gespeeld. Wij kijken alvast vooruit!

Heracles wil laatste stek verlaten

Heracles Almelo en SC Cambuur spelen vrijdagavond de eerste wedstrijd van de speelronde. De club uit Almelo is het nieuwe seizoen niet goed begonnen. Door de nederlagen in de eerste twee speelrondes tegen FC Groningen (3-1) en AZ (0-3) bezetten de Heraclieden voorafgaand aan de derde speelronde de laatste plaats. Tegen het stugge SC Cambuur moeten de eerste punten van het seizoen worden behaald. "We moeten winnen", zegt de stellige Heracles-trainer Jan de Jonge op de clubwebsite. Makkelijk zal het echter niet worden voor de Almeloërs. SC Cambuur is het seizoen met twee gelijke spelen tegen FC Twente (1-1) en Vitesse (2-2) goed begonnen en ziet de ontmoeting in het Polman Stadion met veel vertrouwen tegemoet.

Volgende promovendus voor sc Heerenveen

SC Cambuur speelt in de derde speelronde buitenshuis, maar de andere Friese club, sc Heerenveen, blijft in het hoge noorden. Het team van Dwight Lodeweges ontvangt zaterdag voor de tweede keer in drie wedstrijden een promovendus. Na de seizoensouverture tegen FC Dordrecht (1-2) ontvangt sc Heerenveen ditmaal Excelsior in eigen huis. De Friezen zullen vooral Jordan Botaka in de gaten moeten houden. De buitenspeler heeft een goede indruk gemaakt in de eerste twee wedstrijden van het seizoen en maakte vorige week tegen Go Ahead Eagles een prachtdoelpunt.

Go Ahead jaagt op eerste punt(en)

In Deventer maakt men zich nog niet druk, maar Go Ahead Eagles is het seizoen ondermaats begonnen. Na twee wedstrijden is 'kowet' nog altijd puntloos en daar moet tegen FC Dordrecht verandering in komen. In de Adelaarshorst speelt Go Ahead zaterdagavond tegen de promovendus en om niet al heel vroeg in het seizoen in de problemen te komen, zal de club uit Deventer moeten winnen van de directe concurrent. Doelman Erik Cummins scoorde vorige week tegen Excelsior, maar hij zal na twee de wedstrijden, waarin hij beide keren drie doelpunten moest incasseren, tegen FC Dordrecht zijn doel schoon willen houden.

PEC Zwolle vol vertrouwen tegen Vitesse

In tegenstelling tot Go Ahead Eagles is het vertrouwen bij de club aan de andere kant van de IJssel, PEC Zwolle, heel groot. De Zwollenaren maakten donderdagavond hun Europese debuut tegen Sparta Praag en hadden de wedstrijd tegen de Tsjechische topclub eigenlijk moeten winnen. Door een laat tegendoelpunt eindigde het duel echter in 1-1. Op zondag moet het team van Ron Jans echter weer in de eigen competitie aan de slag. Op het programma staat een thuiswedstrijd tegen het zwalkende Vitesse. Kan het sterke PEC Zwolle in eigen huis Vitesse weer een dreun uitdelen?

Kwakkelend Feyenoord ontvangt FC Utrecht

Net als PEC Zwolle speelde Feyenoord donderdagavond zijn wedstrijd in de laatste speelronde van de Europa League met 1-1 gelijk. Het resultaat tegen FC Zorya Luhansk biedt perspectief voor de return in Rotterdam, maar toch zal men in de havenstad niet heel blij zijn met het resultaat. Net als de eerste twee competitiewedstrijden, was het spel van Feyenoord niet goed in Kiev. Er is nog veel werk aan de winkel voor het team van Fred Rutten, dat zondagmiddag een thuiswedstrijd speelt tegen FC Utrecht. De Domstedelingen hebben zich de hele week optimaal kunnen voorbereiden op de wedstrijd in De Kuip en zullen voor een verrassing willen zorgen.

FC Twente gaat voor eerste winst

Een andere topclub waar het nog niet op rolletjes loopt is FC Twente. De Tukkers speelden hun eerste twee competitiewedstrijden gelijk en wachten dus nog op de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen. Door de komst van Hakim Ziyech verwacht men in Enschede echter snel verandering. De aanvallende middenvelder maakte donderdagavond zijn officiële debuut voor FC Twente in het Europa League-duel met FK Qarabagh en speelde een goede wedstrijd. Is Ziyech daadwerkelijk de Twentse verlosser en zal hij zijn nieuwe werkgever zondag de eerste winstpartij van het seizoen tegen NAC Breda bezorgen?

Topduel vroeg in het seizoen

De wedstrijd waar alle Nederlandse voetballiefhebbers reikhalzend naar uitkijken is Ajax – PSV. De twee clubs zijn dit seizoen de belangrijkste kandidaten voor de landstitel. Zowel Ajax als PSV won de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen, maar qua doelsaldo doen de Eindhovenaren (+7) het iets beter dan Ajax (+5). Er moet echter wel in ogenschouw worden genomen dat het programma van Ajax (Vitesse-thuis en AZ-uit) een stuk zwaarder was dan dat van PSV (Willem II-uit en NAC Breda-thuis). Wie deelt de ander zondag de eerste klap van het seizoen uit? Wint Ajax zondagmiddag de derde lastige wedstrijd op rij, of krijgt PSV zondagmiddag het publiek in de ArenA stil?

Overige wedstrijden:

Willem II – AZ
ADO Den Haag – FC Groningen

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner