23.08.2014 22:40

Go Ahead pakt tegen Dordrecht eerste punt

Go Ahead Eagles is in de derde speelronde verlost van de nul punten. In eigen huis hield het FC Dordrecht op 0-0. De bezoekers waren in de eerste helft de bovenliggende partij, na rust waren de rollen omgedraaid. Uiteindelijk mogen beide teams tevreden zijn met het gelijkspel.

Zowel in thuis- als uitwedstrijden laat FC Dordrecht het niet na om aanvallend voetbal te spelen en de tegenstander onder druk te zetten. Dat was zaterdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles ook het geval. Enkele keren werd het flink onder druk gezet door Go Ahead, maar telkens wist het een vrije man te vinden om zich er onderuit te spelen. De thuisploeg daarentegen moest het meer van zijn werklust hebben en zocht voornamelijk de lange bal richting Marnix Kolder.

Vooral in de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Dordrecht had weliswaar het betere van het spel, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Toch had Mart Lieder het openingsdoelpunt op zijn schoen liggen. In een druk strafschopgebied plaatste de spits de bal door de benen van Jop van der Linden net langs voor hem de verkeerde kant van de paal. Go Ahead Eagles kwam niet verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten in het eerste bedrijf.

Na de theepauze waren de rollen omgedraaid. Vooral in het eerste kwartier na rust had FC Dordrecht alle spelers nodig om Go Ahead Eagles van zich af te houden. Go Ahead voerde de druk op en liet de tegenstander niet meer over de middenlijn komen. Het leverde onder meer De Sa een prima kans op. De vleugelflitser werkte de bal rakelings voor het doel van Filip Kurto langs. Ook Kolder had het openingsdoelpunt op zijn schoen liggen, maar hij was te gehaast in de afronding.

In de slotfase maakte de manschappen van trainer Foeke Booy de meeste aanspraak op een doelpunt. Ondanks een prima kans voor Alex Schalk zat en overwinning er echter niet in voor Go Ahead, waardoor het met een doelpuntloos gelijkspel het eerste punt van dit seizoen pakte. De uitslag is uiteindelijk een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Door: Robin Tibbe