25.08.2014 22:50

Manchester City deelt Liverpool eerste tik uit

Manchester City heeft de eerste topwedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen in haar voordeel beslist. In Manchester werd Liverpool door doelpunten van Stefan Jovetić (2x) en Sergio Agüero met 3-1 aan de kant gezet. Pablo Zabaleta maakte met een eigen goal de score dragelijk voor de bezoekers.

De kraker tussen de nummer één en de nummer twee van vorig seizoen werd in het Etihad Stadium gespeeld. Het publiek in Manchester zag in de eerste helft een spannend duel, dat echter weinig grote kansen kende. Liverpool controleerde het spel en gaf weinig weg, maar het team van Brendan Rodgers kon niet voorkomen dat Manchester City op een 1-0 voorsprong kwam.

Het was Jovetić (foto) die namens de thuisploeg het openingsdoelpunt maakte. De aanvaller was attent bij slordig uitverdedigen van de Liverpool-verdediging en schoot van een meter of tien door de benen van Simon Mignolet door. Aan de andere kant hadden de bezoekers in de eerste 45 minuten één echte kans gekregen, maar Joe Hart reageerde attent op een hard schot van Daniel Sturridge.

Jovetić, die vlak voor rust de 1-0 had gemaakt, maakte tien minuten na rust zijn tweede van de avond. De Montenegrijnse spits rondde een goede aanval van Manchester City op beheerste wijze af en liet met zijn schot Mignolet kansloos. Liverpool ging na het tweede tegendoelpunt op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Sterker nog: het werd zelfs erger voor de bezoekers. Agüero, die nog koud in het veld stond, zorgde twintig minuten voor tijd voor de 3-0.

De wedstrijd leek op slot te zitten, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam een slotoffensief van de bezoekers uit Liverpool. Zeven minuten voor tijd maakte Zabaleta (eigen doel) de 3-1. Uit een voorzet van Sturridge (buitenkantje links!) kopte Rickie Lambert de bal op goal. Hart bracht in eerste instantie redding, maar via Zabaleta ging de bal alsnog in het doel. Vlak na de 3-1, kon Lambert de 3-2 maken. De invaller was echter niet egoïstisch genoeg en probeerde, tevergeefs, de bal terug te leggen op Sturridge. Het tweede Liverpool-doelpunt kwam er niet, waardoor de Engelse topper tussen Manchester City en Liverpool in 3-1 eindigde.

Door: Vincent Houttuin