27.08.2014 13:30

Foto van de Week: Balo is back

Mario Balotelli is terug in de Premier League en tekende uitgerekend op de dag dat zijn nieuwe club Liverpool aan moest treden tegen zijn oude club Manchester City een contract bij ‘The Reds’.

Why always me?

Iedereen kan zich de wedstrijd tegen Manchester United nog wel herinneren. De Italiaanse spits scoorde een doelpunt en liet vervolgens zijn ondershirt met de tekst ‘Why always me?’ zien. Balotelli kwam namelijk veelvuldig in het Britse nieuws. Niet vanwege zijn voetbaltalenten, maar omdat er altijd wel gebeurde in het leven van Balotelli. Gooien met dartpijltjes naar jeugdspelers van Manchester City, vuurwerk afsteken in je eigen badkamer of gefilmd worden terwijl je de grootste moeite hebt om een hesje over je hoofd te doen. Saai is het nooit bij Balotelli.

Not this time!

Anderhalf jaar geleden vertrok Balotelli uit Engeland. Ook in Italië was hij een veel besproken persoon, maar als we Liverpool-trainer Brendan Rodgers mogen geloven is het uit met de pret. Er werd zelfs gespeculeerd over een ‘gedragsclausule’ in het contract van Balotelli. Als de Italiaan zich misdraagt, dan mag Liverpool hem ‘hard’ straffen. Hoe dan ook, Balotelli weet dat het zijn laatste kans is om te laten zien dat hij niet enkel een ‘bad boy’ is, maar dat hij ook geweldig kan voetballen. Want laten we niet vergeten dat de Italiaanse spits in potentie één van de beste spelers ter wereld is.

Teleurstelling

De aanwezigheid van Balotelli in het Emirates Stadium werd een grote teleurstelling. Liverpool kon geen vuist maken tegen de huidige kampioen van Engeland en kreeg met 3-1 op de broek. Er kon dan ook geen lachje vanaf bij de grillige aanvaller. Laten we hopen dat Balotelli niet al spijt heeft gekregen van zijn overgang naar Liverpool. Volgende week zondag speelt Liverpool tegen Tottenham Hotspur. Laten we hopen dat Balotelli dan al kan laten zien waarom Liverpool hem voor ruim twintig miljoen euro heeft aangetrokken.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner