28.08.2014 00:07

Ludogorets naar Champions League

Ludogorets heeft zich woensdagavond als laatste ploeg voor het hoofdtoernooi van de Champions League geplaatst. De club uit Bulgarije won voor eigen publiek de noodzakelijke strafschoppenserie van Steaua Boekarest.

Ludogorets leidde na reguliere speeltijd en verlenging met 1-0, door een doelpunt in de 90e minuut van Wanderson. Steaua Boekerest won vorige week voor eigen publiek eveneens met 1-0.

De Nederlander Virgil Misidjan had een basisplaats bij de thuisploeg. Zijn landgenoot Nicandro Breeveld speelde de hele wedstrijd voor Steaua Boekerest. De Surinamer kreeg een gele kaart.

Ludogorets verloor in de slotminuut van de verlenging doelman Vladislav Stoyanov met een rode kaart. Daardoor moest veldspeler Cosmin Moti in het doel staan tijdens de strafschoppenserie. Ook met hem onder de lat bereikte Ludogorets voor het eerst in de historie het hoofdtoernooi van de Champions League.