01.09.2014 17:50

Update: De Kogel op huurbasis naar Almere

Leon de Kogel (l.) bejubelt doelpuntenmaker Jens Toornstra (r.) in een oefenwedstrijd. (20-07-2014)
Leon de Kogel (l.) bejubelt doelpuntenmaker Jens Toornstra (r.) in een oefenwedstrijd. (20-07-2014)

Leon de Kogel hoeft bij FC Utrecht niet te rekenen op veel speelminuten. Daarom heeft de spits gekozen voor een verhuurperiode aan Almere City FC. De club uit de Jupiler League huurt De Kogel voor de rest van het seizoen.

Voetbal International schrijft dat er meerdere kapers op de kust waren voor De Kogel, maar de spits koos voor Almere City. Bij Utrecht de nu geblesseerde Ruud Boymans, Rubio Rubin en Nacer Barazite voor zich dulden.

Mede door de blessure van Boymans verscheen De Kogel dit seizoen twee keer binnen de lijnen. Met zijn winnende treffer in het competitieduel met Willem II (2-1) was hij ook nog belangrijk voor de Domstedelingen. Vorig seizoen werd De Kogel verhuurd aan VVV-Venlo, waar hij met veertien competitietreffers makkelijk het doel wist te vinden.

Update: 01-09-2014: 17:50

FC Utrecht en Almere City hebben een akkoord bereikt over de verhuur van Leon de Kogel. De ploeg uit de Jupiler League kan één seizoen gebruikmaken de lange spits.

De Kogel beschikt bij FC Utrecht nog over een contract dat doorloopt tot medio 2016, maar in de Domstad kon de lange aanvaller niet rekenen op veel speelminuten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner