03.09.2014 11:52

Excelsior mogelijk in zee met Swinkels

Terwijl hij met zijn linkerhand de bal vasthoudt, geeft Ruud Swinkels met zijn rechterhand instructies aan de verdedigers. (04-04-2014)
Terwijl hij met zijn linkerhand de bal vasthoudt, geeft Ruud Swinkels met zijn rechterhand instructies aan de verdedigers. (04-04-2014)

Door Willem II-trainer Jurgen Streppel werd Ruud Swinkels niet goed genoeg bevonden voor de Eredivisie, dus mocht de doelman deze zomer bij de club uit Tilburg vertrekken. Mogelijk gaat Swinkels nu alsnog in de Eredivisie aan de slag, bij Excelsior.

De Rotterdammers zijn in de zoektocht naar een nieuwe doelman uitgekomen bij de 25-jarige Swinkels. Hoewel Excelsior met zeven punten uit vier duels boven verwachting presteert, is er veel te doen om doelman Jordy Deckers. De 25-jarige sluitpost ging in de eerste wedstrijden al een aantal keer opzichtig in de fout, waardoor trainer Marinus Dijkhuizen nog een (extra) doelman aan de selectie willen toevoegen.

Op de laatste dag van de transferperiode leek Excelsior zich te gaan versterken met Warner Hahn, maar hij koos op het laatste moment voor PEC Zwolle.

Swinkels begon vorig seizoen het voetbaljaar bij Eredivisionist SC Cambuur, maar nadat hij de concurrentiestrijd van Leonard Nienhuis verloor, koos hij eieren voor zijn geld en vertrok naar Willem II. Met die club veroverde hij vorig seizoen het kampioenschap in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner